Beschermhoes voor tuinmeubelen - ja of nee?

Geplaatst op 05-07-2022

De bladeren vallen, het wordt koeler - de herfst bereidt ons voor op de winter. De tijd die in de tuin en aan tuinmeubelen wordt doorgebracht wordt steeds korter, waardoor de meubels kunnen worden opgeborgen. En op het droge. Als er geen ruimte is voor de tuinmeubelen in de garage of schuur, moeten deze buiten blijven staan. Nu rijst de vraag: "Tuinmeubelen afdekken met een beschermhoes? Ja of nee?”

Beschermhoes voor tuinmeubelen

Beschermhoezen voor tuinmeubelen zijn in deze tijd van het jaar bijna overal verkrijgbaar. Maar is het ook juist om tuinmeubelen te bedekken? Wij zeggen duidelijk "nee". Want beschermhoezen voor tuinmeubelen doen vaak precies het tegenovergestelde van wat ze beloven.

Wij hebben we er bewust voor gekozen om geen beschermhoezen voor tuinmeubelen te gebruiken, en terecht. Eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vroeger verkochten we beschermhoezen voor tuinmeubelen. Wat er is gebeurd?

Door het gebruik van beschermhoezen bestaat het risico dat de tuinmeubelen niet meer kunnen "ademen". Als ze overdag warm worden en 's nachts afkoelen, ontstaat er condens. Dit condenswater kan niet meer onder een beschermhoes ontsnappen. Zonder dat u het merkt of ziet, verstikt uw terrasmeubilair. De schade zie je pas in het voorjaar, als de tuinmeubelen maanden aan vocht hebben gestaan. De ontstane vlekken en de geur zijn dan niet meer te verwijderen. Daarom hebben we een duidelijke keuze gemaakt tegen beschermhoezen voor tuinmeubelen.

In plaats van een beschermhoes, gewoon open laten staan Wij willen dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw tuinmeubelen. Als je geen manier hebt om je terrasmeubilair binnen op te bergen, laat het dan gewoon open en onbedekt buiten. Tuinmeubelen zijn bedoeld voor buitengebruik en kunnen dus het hele jaar door buiten staan ​​zonder afdekzeil. Onze tuinmeubelen zijn gemaakt van materialen die beschermd zijn tegen weer en wind. Heeft u de mogelijkheid om tuinmeubelen binnen op te bergen? Perfect, dan moet je dat zeker doen, want zo verleng je de levensduur van je tuinmeubelen.

Waarom parasolhoezen?

Gebruik bij parasols echter altijd een beschermhoes. De belangrijkste reden is dat het parasoldoek door het materiaal een heel andere duurzaamheid heeft dan tuinmeubelen. Door de UV-straling vervaagt het parasoldoek extreem snel. Een parasolhoes kan uw parasol optimaal beschermen tegen verkleuring.

Zelfs bij sterke windstoten bieden parasols met een beschermhoes veel minder aantastingsoppervlak. Nog een voordeel van een parasolbeschermhoes: er kruipen minder spinnen in de plooien van het parasoldoek. Maar ook bij parasolhoezen is voorzichtigheid geboden bij nat worden en de bijbehorende schimmelvlekken. Voordat u een parasolhoes gebruikt, moet de parasol volledig droog zijn. Zorg er dus voor dat je hem op een droge en vorstvrije plaats bewaart. Als u niet zeker bent, is het beter om af en toe te controleren. Alle tuinmeubelen in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit, dus het gebruik van een hoes is niet nodig. Onze expertise en meer dan 75 jaar ervaring in de buitenmeubelbranche heeft ertoe geleid dat we alleen buitenmeubelen verkopen die geschikt zijn om het hele jaar door onafgedekt buiten te staan.