Tips bij het schoonmaken van marmer

Geplaatst op 05-12-2022

Schoonmaken van marmer is een zorgvuldige taak die vereist dat u de juiste producten en methoden gebruikt om schade aan het oppervlak te voorkomen. Marmer is een prachtig natuursteen, maar het is ook kwetsbaar en kan gemakkelijk krassen of vlekken oplopen als het niet op de juiste manier worden behandeld.

De eerste stap bij het schoonmaken van marmer is het verwijderen van stof en vuil. Gebruik hiervoor een stofzuiger of een zachte borstel om het oppervlak grondig te reinigen. Zorg ervoor dat u de stofzuiger niet te dicht bij het marmer oppervlak houdt om krassen te voorkomen.

Na het verwijderen van het stof, kunt u een mild reinigingsmiddel gebruiken om het marmer te wassen. Gebruik hiervoor lauw water en een zachte, vochtige doek. Veeg het marmeroppervlak grondig schoon met de doek en maak het oppervlak daarna droog met een zachte, schone doek.

Het is belangrijk om te onthouden dat marmer gevoelig is voor zuren, dus u moet voorzichtig zijn met het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of schoonmaakmiddelen die zuren bevatten. Gebruik bijvoorbeeld nooit azijn of citroensap om marmer te reinigen, omdat dit kan leiden tot beschadiging van het oppervlak.

Als u te maken heeft met moeilijke vlekken op het marmer, kunt u een speciaal marmerreinigingsmiddel gebruiken. Volg altijd de aanwijzingen op het etiket van het product en gebruik het product alleen volgens de aanbevolen dosering en frequentie. Gebruik nooit te veel van het product, omdat dit kan leiden tot schade aan het marmeroppervlak.

Na het reinigen van het marmeroppervlak, is het belangrijk om het te behandelen met een impregneermiddel om het te beschermen tegen vlekken en verkleuringen. Gebruik hiervoor een speciaal impregneermiddel voor marmer en volg altijd de aanwijzingen op het etiket van het product.

Om het marmer in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud nodig.