Parkeren in Parijs? Hier leer je de ins- en outs!

Geplaatst op 05-12-2022

Categorie: Reizen en recreatie

Parkeren in Parijs kan soms een uitdaging zijn, vooral in het drukke centrum van de stad. Gelukkig zijn er verschillende opties om uw auto te parkeren, afhankelijk van waar u naartoe wilt en hoe lang u van plan bent te blijven.

Een van de meest populaire manieren om te parkeren in Parijs is in een parkeergarage. Er zijn talloze parkeergarages in de stad, en de meeste zijn te vinden in de buurt van populaire toeristische attracties en winkelgebieden. De kosten voor het parkeren in een parkeergarage kunnen variëren, afhankelijk van de locatie en de duur van uw verblijf, dus het is verstandig om vooraf te informeren naar de tarieven.

Een andere optie is om te parkeren op de openbare weg. In Parijs kunt u betalen voor parkeren op de openbare weg door middel van parkeermeters, die te vinden zijn op verschillende locaties in de stad. Houd er rekening mee dat het parkeren op de openbare weg in het centrum van Parijs vaak duurder is dan in de buitenwijken. Bovendien kunt u in sommige gebieden alleen op bepaalde tijden parkeren, dus het is belangrijk om de borden te lezen voordat u uw auto parkeert.

Een derde optie is om te parkeren bij een parkeerterrein buiten het centrum van de stad en vervolgens met het openbaar vervoer naar uw bestemming te reizen. Veel parkeerterreinen bieden shuttlebusjes naar het centrum van de stad, of u kunt gebruikmaken van de metro of de bus. Dit is vaak een betaalbare optie, en het kan ook helpen om de drukte en de drukte van het parkeren in het centrum van Parijs te vermijden. Gratis parkeren in het centrum is onmogelijk, maar net buiten de stad op P+R parkings kan dat vaak wél!

Onthoud dat het parkeren in Parijs op bepaalde dagen en tijden kan worden beperkt, bijvoorbeeld tijdens evenementen of op feestdagen. Het is verstandig om vooraf te informeren naar de parkeermogelijkheden voordat u naar Parijs reist, zodat u zeker weet dat u een plek heeft om uw auto te parkeren wanneer u aankomt.